Corte por agua a presion tcicutting waterjet
sisteme prelucrat jet de apa

waterjet cutting systems

Toate sistemele de prelucrare se bazeaza pe infuzia de energie in material pentru a schimba structura chimica a produsului. De exemplu, cutitul termic foloseste energie din reactii chimice, electricitate sau lumina pentru a obtine temperaturi ridicate. Astfel, topim materialul la momentul taierii.

Metodele mecanice folosesc energia kinetica a deplasarii sculei pentru modelarea materialelor ductile folosind aceasta aplicatie de presiune. Prelucrarea cu jet de apa poate fi clasificata drept metoda mecanica. Energia generata de miscarea apei, de trei ori mai rapida decat viteza sunetului, este folosita cu sau fara material abraziv. Dupa aceea, energia este folosita in piesa de lucru producand o micro-eroziune. Prelucrarea cu jet de apa fara abraziv nu genereasza caldura in santul de taiere, astfel incat nu modifica proprietatile fizice ale materialului.


Cutting systems

PRELUCRARE CU JET DE APA FARA MATERIAL ABRAZIV

Este indicata pentru urmatoarele materiale: textile, elastomeri, fibre, plastic, alimente, hartie si altele. Presiunea normala a apei este de 6.500 bar, cu o viteza de aprox. 800-1000m/sec, apa fiind fortata sa treaca printr-un orificiu mic dintr-o piatra pretioasa (diametrul de o zecime dintr-un milimetru) pentru a forma un jet puternic de aschiere. Prin urmare, energia potentiala se transforma in energie kinetica, iar jetul de apa devine atat de rapid incat poate taia orice material.

PURE WATER CUTTING

PRELUCRARE CU MATERIAL ABRAZIV

Pentru materialele care nu sunt indicate pentru prelucrarea doar cu jet de apa, se foloseste un material abraziv. In acest proces, un agent format din particule fine este adaugat la apa. Combinatia de apa, aer si material abraziv se face intr-o camera de amestexare pentru a accelera procesul. Rezultatul este un jet puternic care poate taia, separa sau gauri materiale de diferite grosimi si densitati, precum metale, pietre naturale sau sticla securizata.

ABRASIVE CUTTING
profesional cutting

Pentru mai multe informaţii trimiteţi-ne un e-mail

  

TECNOLOGÍA DE CORTE E INGENIERIA, S.L. - CALLE COLÓN, 113

46610 GUADASSUAR (VALENCIA) SPAIN

TEL +34 962 57 22 90 - FAX +34 96 257 03 94